Jagt‎ > ‎

Før du tager af sted

Husk altid at give folk besked om, hvornår du forventer at være hjemme.Jagtlejeaftale:
Før du tager på jagt, er det ofte en fordel at der er klare aftaler, imellem grundejer og jagtlejer, for at der ikke skal ske misforståelser.For at undgå dette har Dansk Land og Strandjagt udarbejdet to jagtlejeaftaler, som du frit kan printe ud og bruge: model 1 og model 2.


Jagttegn.

Når du går på jagt, skal du indløse jagttegn inden den 1. april, har du riffel er det vigtigt at jagttegnet er betalt inden 1. april, ellers har du ikke ret til at eje og opbevare riflen, Når du indbetaler dit jagttegn skal du huske at indberette sæssonens vildtudbytte, det kan du gøre her.Schweisshundefører:
Skal du på bukkejagt, eller er du på jagt efter 1. otober, hvor der er mulighed for at nedlægge råvildt, bør du inden du tager afsted, finde telefonnumret på nærmeste schweisshundefører. PÅ Dansk Schweisshundeforenings hjemmeside, kan du finde nærmeste schweisshundefører, samt læse mere om Dansk Schweisshundeforening.


Skadevoldende vildt:

Der er kommet nye bestemmelser for regulering af skadevoldende vildt, i dag skal alle vildtreguleringer søges om, skal du søge om regulering af skadevoldende vildt skal man ind over Virk. Kun ejeren kan søge og videregive reguleringen til jagtlejeren https://mst.dk/friluftsliv/jagt/skadevoldende-vildt/ Indfangning af fasaner:
Vil du indfange fasaner, ol. med henblik på udrugning af æg til biotopforbedring, skal naturstyrelsen spørges, du kan finde skemaet ved at kopiere og indsætte linket her: https://mst.dk/friluftsliv/jagt/udsaetning-og-indfangning/Biotopforbedring:
Udsætning af mere end én fasan eller agerhøne pr. hektar kræver som udgangspunkt at der udarbejdes, anmeldes og gennemføres en biotopplan på ejendommen. En biotopplan består af en række naturforbedrende tiltag, med henblik på at vildtets levevilkår på ejendommen forbedres. Du kan finde ansøgning her. https://mst.dk/friluftsliv/jagt/udsaetning-og-indfangning/biotopplaner/Tilskadekommet vildt:

På naturstyrelsens hjemmeside står nøje beskrevet, hvad du skal gøre med tilskadekommet vildt i forskellig situationer. Se hvad du kan gøre her. 


Husk altid at give folk besked om, hvor du sejler og hvornår du forventer at være hjemme.

Jagtbegrænsninger på fiskeriterrietoriet

Da jagtloven af 1994 blev indført, blev der samtidig indført restriktioner på private og offentlige arealer i et omfang, der aldrig tidligere er set i samfundets historie. Dansk Land- og Strandjagt bliver ofte kontaktet af jægere, der ikke kan finde ud af hvor man må gå på jagt på fiskeriterrietoriet. Vi har derfor lavet en link til naturstyrelsens side om jagtbegrænsninger på fiskeriterritoriet. https://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttider-og-fredninger/fiskeriterritoriet-og-reservater/ 
Solopgang og solnedgang:

I jagttidsbekendtgørelsens, § 3. Står der at: Jagt må kun finde sted i tiden mellem solopgang og solnedgang. Ænder og gæs må dog jages i tiden fra 1½ time før solopgang til 1½ time efter solnedgang. Derfor er det vigtigt at du ved nøjagtig, hvornår solen står op og hvornår den går ned, præcis hvor du er på jagt.


Vejrudsigten:

Som jæger og naturven er det vigtigt at kende vejret lidt frem i tiden, det er der flere grunde til. Skal du på jagt, er den rigtige påklædning til vejrsituationen, godt for et optimalt udbytte af naturoplevelsen. Om vinteren er det godt at vide hvornår har vildtet brug for en hjælpende hånd, i form at fodring. Er du på pramjagt eller havjagt er det vigtigt at kende vejret de næste timer, så du ikke kommer ud for uheld.Højvande og lavvande:

Hvis du skal på pramjagt, kravlejagt eller trækjakt, har det stor betydning at du kender vandstanden, der hvor du er, samt at du ved om vandstanden, stiger eller falder. På farvandsvæsenets hjemmeside, kan man finde ud af hvordan vandstanden er, og hvordan den udvikler sig præcis hvor man er. Man kan også se tidevandet hos DMI.

Jagtmotorbådens hastighed.
En motorbåd som anvendes til jagt må ikke kunne fremføres med en større hastighed end 18 km/t (ca. 9,7 knob) og maks hastighed under selve jagten ikke må overstige 5 km/t (ca. 2,7 knob). Kan motoren fremføre båden med større hastighed SKAL den drosles og ikke før jagten er ophørt og våben fjernet fra båden kan den igen opgraderes.