Intro

Jagt i udlandet

Jagt i Polen

Specielt for Polen:

Ved ind- og udrejse med våben til og fra Polen skal du inden fremmøde ved de polske toldmyndigheder have ansøgt om tilladelse til at indføre dine jagtvåben i landet.

Du kan læse mere på den polske ambassades hjemmeside.

For at komme på jagt i Polen skal man have gyldig dansk jagttegn og våbentilladelse. Desuden kræves der polsk tilladelse og jagttegn. Husk gyldigt blå EU våbenpas. Hvis man ikke har det blå EU våbenpas, kan man deklarere ved indrejse og igen ved udrejse i tolden.

Link til Polens ambassade:

https://www.gov.pl/web/denmark/embassy
(Til info. Google Kan oversætte til Dansk.)

Link til Politi ind og udførsel af våben:

https://politi.dk/vaaben/borger/ansoeg-om-at-foere-vaaben-over-landegraensen

Jagt i Sverige

Jagt i Sverige er populært for danske jægere pga af bukkejagten i august, da Sverige tillader jagt på bukke i brunst eller efterbrunst. Men også elgjagt og jagt på vildsvin, derfor rejser danske jæger til Sverige hvert år. Men jagten over Sundet er ikke kun forbundet med riffeljagt: Det er også fuglejagt.

Det er ikke svært at komme på jagt i Sverige, men det kræver et svensk jagttegn og at man tilmelder sig på Tullverkets hjemmeside. Når man er hjemme igen, skal man huske at afmelde hos tullverkets.

Hvis du medbringer våben eller ammunition på din rejse til eller gennem Sverige, skal du deklarere de medbragte genstande. Dette kan du gøre online eller inden tolden i Sverige. Og det koster ikke noget.

Link til Tullverkets hjemmeside:
https://privattjanster-vapenanmalan.tullverket.se/anmalan/da/vapen

Man skal have svensk jagttegn når man vil på jagt i Sverige, det er meget nemt at at få svensk jagttegn hvis du har dansk jagttegn. Login med link og vælge sprog. Der kan betales med visa og MasterCard.

Så får du jagttegn med det samme. Og det gælder 12.md. Dette gøres på Naturvårdsverket hjemmeside.

Link til svenskjagttegn:
https://jagarregistret.naturvardsverket.se/Auth/B2B

Der kan være forskellige jagtider i de svenske Len, ligesom vi kender det her hjemmefra med jagt tider i Danmark, kan der være forskellige jagttider alt efter hvor i landet man går på jagt, og hvilke arter man jager.

Link til jagt tider i Sverige:
https://jagareforbundet.se/jakt/jakttider/#Blekinge%20l%C3%A4n,-1,2023-01-01,2023-12-31,

Jagt i Tyskland

Mange danske jæger vælger at tage ned over grænsen til Tyskland på jagt. Der er mange muligheder for forskellige vildt arter at jage, hvis man ønsker at jage i Tyskland.

Tyskland har jagttid på følgende arter, kronvildt, råvildt, dåvildt, sikavildt, muflon, vildsvin, ræv, mårhund og vaskebjørn. Landet tilbyder således meget varieret jagt. Tyskland har de rigtige biotoper, som betyder perfekte levemuligheder for alle de jagtbare vildtarter.

Er lyddæmper tilladt i Tyskland?

Der skal en tysk polititilladelse til, hvis man vil bruge lyddæmper. Har man ikke en sådan tilladelse vil våbnet blive konfiskeret, hvis man bliver antastet. I Tyskland kræves en anslagsenergi på 1.000 J på 100 meter til råvildt, og 2.000 J til grise, dåvildt og kronvildt.

Det er et krav at man besidder EU- våbenpas hvis man vil på jagt i Tyskland, der er ikke en mulighed at deklarationer manuelt af våben.

Link til Tysk forsikring:

https://meden.de/jagtansvarsforsikring

Link til Tysk jægerforbund:

https://www.jagdverband.de/frage-antwort-papier-zur-novelle-des-waffenrechts